Verzekeringskennis

De opleiding Verzekeringskennis is speciaal geschreven voor beginnende medewerkers in het verzekeringsbedrijf zonder WFT verplichtingen. Gedacht kan worden aan medewerkers van facilitaire afdelingen en call centra of bijvoorbeeld ICT medewerkers die inhoudelijke kennis over verzekeringen nodig hebben.

De cursus is op dit moment beschikbaar in een variant exclusief levens- en pensioenverzekering. Deze cursus geeft inzicht in het verzekeringsrecht en informatie over een aantal basisverzekeringen voor particulier en bedrijf. Binnenkort verschijnt een variant die ook geschikt is voor medewerkers die basiskennis nodig hebben over levens- en pensioenverzekering.

De cursus is ontwikkeld als digitale leerweg, maar kan ook klassikaal of in een blended (e-learning en klassikaal) worden gevolgd.

De digitale leerweg is geheel cloudbased. De cursist kan vanaf elke locatie studeren op zijn laptop, tablet of mobiele telefoon. Uitgangspunt is dat kennis wordt verrijkt. Wat de cursist al weet, hoeft niet te worden bestudeerd. Een korte samenvatting en een aantal vragen nemen de cursist mee door de stof. Als de cursist vaststelt te weinig kennis over het onderwerp te hebben, kan hij/zij of de gehele syllabus bestuderen of door verwijzingen bij de vragen, die niet goed beantwoord zijn, direct naar het deel van de syllabus gaan waar de gevraagde kennis staat.

De cursist kan kiezen uit de volgende mogelijkheden:

E-learning. De cursist krijgt na aanmelding en betaling de cursus ter beschikking. Hierdoor kan op eigen tempo worden gestudeerd in een zelf te kiezen volgorde. Afhankelijk van de te besteden tijd is het mogelijk het  lesprogramma in drie maanden af te ronden.

Klassikaal/blended. De cursist geeft op het inschrijfformulier aan dat hij de klassikale cursus wil volgen. Zodra het minimale aantal inschrijvingen is bereikt neemt WTN Opleidingen contact op met de cursisten om de cursus in te plannen. Cursisten krijgen een e-mail dat de leerweg beschikbaar is en kunnen zich voorbereiden op de eerste bijeenkomst. De cursus bestaat uit drie volledige lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur en een halve dag van 10.00 uur tot 13.00 uur voor de examentraining. De cursus kan worden gegeven in ont opleidingscentrum in Barendrecht of gevolgd worden op de locatie van de opdrachtgever.

Certificaat of diploma

Wanneer de cursus is afgesloten ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname.

De cursus kan ook worden afgesloten met een examen. Bij een voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een diploma van WTN Opleidingen.

Algemeen
Voor alle studievormen geldt: de cursist moet alle oefenvragen doorlopen, voordat het oefenexamen kan worden gemaakt. Tijdens de opleiding kunnen kandidaten per e-mail vragen stellen.

Examen
Nadat het oefenexamen is gemaakt kan de kandidaat een examen aanvragen. Het examen bestaat uit 30 multiple choice vragen. Het examen wordt afgenomen op ons kantoor in Barendrecht. Voor grotere groepen is tegen meerprijs examen op locatie mogelijk.

Maatwerk

Verzekeraars of bemiddelaar die bijvoorbeeld alle nieuwe beginnende medewerkers de cursus willen laten volgen, kunnen de cursus laten aanpassen aan hun eigen huisstijl en zelfs hun eigen producten. Het is mogelijk een deel algemene introductie over het bedrijf van de opdrachtgever op te nemen.

Wij maken graag een offerte op maat.